Čas na přípravu
2 hodiny + 45 minut pečení
Náročnost
Vysoká
Počet porcí
20
Nová limitovaná příchuť horké čokolády je vždy událost, takže jsme museli vytvořit úžasný recept, který by doprovázel naši nejnovější báječnou příchuť Banoffee Pie. Recept je od Alix v My Kitchen Drawer.
Dort
250 g změklého másla
250 g moučkového cukru
3 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
250 g mouky
50g Banoffee Pie bílé horké čokolády
100 g bílých čokoládových lupínků
2 lžíce mléka
KARAMELOVÝ KRÉM
250 g změklého másla
500 g moučkového cukru
4 lžíce karamelové omáčky
KORPUS:
- Troubu předehřejte na 160°C a dvě dortové formy o rozměrech 15x7 cm vyložte pečicím papírem.
- Máslo a cukr šlehejte do té doby, dokud nebudou světlé a hladké.
- Postupně přidávejte vejce vždy dohromady jen s 1 lžící mouky, aby se směs nesrazila. Přidejte vanilkový extrakt, zbývající mouku a horkou čokoládu Banoffee Pie a míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Přidejte kousky bílé čokolády a promíchejte, poté přidejte 2 lžíce mléka.
- Směs rovnoměrně rozdělte do připravených dortových forem a pečte 40–45 minut, dokud nezezlátne. Po upečení nechte 15 minut vychladnout ve formách, než je vyklopíte na mřížku, aby úplně vychladly.
KARAMELOVÝ KRÉM:
- Smíchejte máslo a moučkový cukr, dokud směs nebude hladká, světlá a nadýchaná.
- Přidejte 2 lžíce mléka a 4 lžíce karamelové omáčky, a promíchejte.
SESTAVENÍ DORTU:
- Oba korpusy rozřízněte vodorovně napůl, takže máte celkem čtyři kusy.
- Připravte si cukrářský zdobící sáček s hvězdicovou násadou a naplňte ho karamelovým krémem. Na spodní dortový korpus naneste menší množství krému a zakryjte druhou vrstvou korpusu. Na tento korpus naneste pomocí zdobícího sáčku větší množství krému a přikryjte další vrstvou korpusu, tento postup opakujte. Nakonec ozdobte dort krémem a doprostřed můžete umístit hnízdo s vajíčky. Více na mykitchensdrawer.com, kde najdete celý recept i jak připravit toto hnízdo.