Cookies & Cream čokoládová vajíčka

Tyto úžasná čokoládová vajíčka si můžete snadno vytvořit i doma. Skrývá se v nich velká porce čokolády, jsou naplněné krémem z naší nové horké čokolády se smetanou a sušenkami a tajnou vrstvou mazlavého karamelu.
 
 

Čas na přípravu

30 minut

Náročnost

Nzká

Počet porcí

12

Tyto úžasná čokoládová vajíčka si můžete snadno vytvořit i doma. Skrývá se v nich velká porce čokolády, jsou naplněné krémem z naší nové horké čokolády se smetanou a sušenkami a tajnou vrstvou mazlavého karamelu.

Čokoládová náplň

120 g změklého ořechového másla

4 lžíce (60ml) javorového sirupu

1 lžička vanilkové esence

100 g hořké čokolády

100 g ovesné mouky

2 polévkové lžíce Horké čokolády s příchutí sušenek a smetany

40 g čokoládových lupínků

špetka soli

Čokoládové skořápky

6 lžic karamelové omáčky nebo extra ořechového másla

250 g nalámané hořké čokolády

40 g bílé čokolády

posypy

Postup:

  1. Vychlaďte si silikonové formičky na vajíčka v lednici (budete potřebovat 12 formiček). Pokud nemáte formu, můžete použít košíčky a zopakovat stejný postup jako výše, přičemž těsto na sušenky vytvarujte do koleček. Popřípadě jen vytvarujete z těsta vajíčka, dáte na 20 minut do lednice a poté obalíte v čokoládě.
  2. Smíchejte ořechové máslo, javorový sirup a vanilku, a vymíchejte do hladka. Přidejte ovesnou mouku, mleté mandle, naši horkou čokoládu a sůl. Vymícháme do hutného těsta. Poté zamíchejte čokoládové lupínky.
  3. Pokud používáte silikonovou formu, rozdělte směs na 12 tvarů vajec, jen menších než jsou vaše formičky na vejce. Možná vám zbyde trochu směsi, udělejte z nich kuličky a vyzkoušejte je jen tak 
  4. Rozpusťte 200 g čokolády, polovinu použijte na potažení všech vajíček. Umístěte je na desku a dejte na 15 minut ztuhnout do lednice. Nyní zbylou rozpuštěnou čokoládou potřete vajíčka podruhé a znovu vychlaďte.
  5. Když je čokoláda ztuhlá, rozpusťte zbývajících 50 g čokolády. Do každé skořápky vložte jedno vejce z těsta a pevně zatlačte, aby se naplnilo. Na každé vajíčko dejte ½ lžičky karamelu a poté zalijte rozpuštěnou čokoládou, přičemž dávejte pozor, aby vám nikde nezůstala dírka.
  6. Vložte zpět do lednice na 30 minut, nebo dokud neztuhne.
  7. Opatrně vyjměte z lednice a ze silikonových forem. Rozpusťte bílou čokoládu a pokapejte jí čokoládová vejce. Přidejte posypky :) Vejce uchovávejte v uzavřené nádobě po dobu 3 až 5 dnů nebo v ledničce po dobu 1 týdne.
Zpět do obchodu