Lískooříškové sušenky

Recept na sušenky, který si nechcete nechat ujít! @jessie.bakes.cakes. zkombinovala hřejivé koření a naši sametovou horkou čokoládu, aby vytvořila lahodnou lískooříškovou pochoutku.
 

Čas na přípravu

30 minut (20 minut příprava, 10 minut pečení)

Náročnost

Snadná

Počet porcí

12

Recept na sušenky, který si nechcete nechat ujít! @jessie.bakes.cakes. zkombinovala hřejivé koření a sametovou horkou čokoládu, aby vytvořila lahodnou lískooříškovou pochoutku.

Ingredience

Na lískooříškové sušenky:

150 g nesoleného másla pokojové teploty

100 g světle hnědého cukru

100 g moučkového cukru

1 středně velké vejce + 1 žloutek navíc

250 g samokypřící mouky

45 g horké čokolády Whittard s příchutí oříšků

1/4 lžičky mletého muškátového oříšku

1/2 lžičky mleté skořice

1/2 lžičky soli

50 g mléčné čokoládové pecičky

50 g nasekaných pražených lískových ořechů

Na lískooříškovou polevu:

3 lžíce horké čokolády Whittard s příchutí oříšků

3 lžíče moučkového cukru

1-2 lžíce vroucí vody

25 g celých lískových ořechů nakrájených na poloviny

ZPŮSOB PŘÍPRAVY

  1. Předehřejte troubu na 200°C / 180° horkovzduch. A vyložte velký plech pečícím papírem.
  2. Máslo a oba druhy cukru vyšlehejte do světlé a nadýchané směsi. Vmíchejte vejce a žloutek navíc, dokud se vše nespojí.
  3. V samostatné misce smíchejte samokypřící mouku, horkou čokoládu s příchutí oříšků, muškátový oříšek, skořici a sůl. Vmíchejte do máslové směsi a promíchejte, aby Vám vzniklo těsto na sušenky.
  4. Přidejte čokoládové pecičky a nasekané pražené lískové ořechy a vmíchejte do těsta.
  5. Naberte vrchovaté lžíce těsta a dejte je na plech, nechte mezi nimi dostatek prostoru, aby se mohly roztéct. Z tohoto receptu je celkem 12 sušenek, takže je budete muset péct v dávkách.
  6. Sušenky pečte 8-10 minut, dokud nebudou zvenku tvrdé a uprostřed měkké. TIP: kolem sušenek přejeďte velkým kulatým vykrajovátkem, abyste vytvořili perfektní kolečko. Nechte 10 minut vychladnout, a poté sundejte z plechu, aby zcela vychladly.
  7. Na lískooříškovou polevu smíchejte horkou čokoládu s příchutí oříšků, moučkový cukr a vroucí vodu a vytvořte hustou čokoládovou polevu. Pokud se Vám zdá, že je poleva příliš řídká, přidejte ješte trochu moučkového cukru. Na druhou stranu, pokud je poleva příliš hustá přidejte ješte kapku vody.
  8. Doprostřed každé sušenky nakapejte polevu a navrch posypte nakrájenými liskovými oříšky.
Zpět do obchodu