Recept na sušenky, který si nechcete nechat ujít! @jessie.bakes.cakes. zkombinovala hřejivé koření a naši sametovou horkou čokoládu, aby vytvořila lahodnou lískooříškovou pochoutku.
Čas na přípravu
30 minut (20 minut příprava, 10 minut pečení)
Náročnost
Snadná
Počet porcí
12
Recept na sušenky, který si nechcete nechat ujít! @jessie.bakes.cakes. zkombinovala hřejivé koření a sametovou horkou čokoládu, aby vytvořila lahodnou lískooříškovou pochoutku.
Ingredience
Na lískooříškové sušenky:
150 g nesoleného másla pokojové teploty
100 g světle hnědého cukru
100 g moučkového cukru
1 středně velké vejce + 1 žloutek navíc
250 g samokypřící mouky
45 g horké čokolády Whittard s příchutí oříšků
1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky soli
50 g mléčné čokoládové pecičky
50 g nasekaných pražených lískových ořechů
Na lískooříškovou polevu:
3 lžíce horké čokolády Whittard s příchutí oříšků
3 lžíče moučkového cukru
1-2 lžíce vroucí vody
25 g celých lískových ořechů nakrájených na poloviny
ZPŮSOB PŘÍPRAVY
- Předehřejte troubu na 200°C / 180° horkovzduch. A vyložte velký plech pečícím papírem.
- Máslo a oba druhy cukru vyšlehejte do světlé a nadýchané směsi. Vmíchejte vejce a žloutek navíc, dokud se vše nespojí.
- V samostatné misce smíchejte samokypřící mouku, horkou čokoládu s příchutí oříšků, muškátový oříšek, skořici a sůl. Vmíchejte do máslové směsi a promíchejte, aby Vám vzniklo těsto na sušenky.
- Přidejte čokoládové pecičky a nasekané pražené lískové ořechy a vmíchejte do těsta.
- Naberte vrchovaté lžíce těsta a dejte je na plech, nechte mezi nimi dostatek prostoru, aby se mohly roztéct. Z tohoto receptu je celkem 12 sušenek, takže je budete muset péct v dávkách.
- Sušenky pečte 8-10 minut, dokud nebudou zvenku tvrdé a uprostřed měkké. TIP: kolem sušenek přejeďte velkým kulatým vykrajovátkem, abyste vytvořili perfektní kolečko. Nechte 10 minut vychladnout, a poté sundejte z plechu, aby zcela vychladly.
- Na lískooříškovou polevu smíchejte horkou čokoládu s příchutí oříšků, moučkový cukr a vroucí vodu a vytvořte hustou čokoládovou polevu. Pokud se Vám zdá, že je poleva příliš řídká, přidejte ješte trochu moučkového cukru. Na druhou stranu, pokud je poleva příliš hustá přidejte ješte kapku vody.
- Doprostřed každé sušenky nakapejte polevu a navrch posypte nakrájenými liskovými oříšky.