Tyto mini nepečené pistáciové a kávové cheesecakes začínají křupavým pistáciovým sušenkovým základem, zakončeným krémovým kávovým cheesecakem a bohatou hořkou čokoládovou ganache. Tento recept využívá čerstvě připravenou Guatemala Elephant kávu. Pokud pořádáte párty, večeři, grilování nebo rodinnou sešlost, tyto rozkošné mini cheesecakes budou skvělým sladkým dezertem! Za tento recept děkujeme @jessie.bakes.cakes
Čas na přípravu
6 hodin
Náročnost
Chci se předvést
Počet porcí
12
Tyto mini nepečené pistáciové a kávové cheesecakes začínají křupavým pistáciovým sušenkovým základem, zakončeným krémovým kávovým cheesecakem a bohatou hořkou čokoládovou ganache. Tento recept využívá čerstvě připravenou Whittard Guatemala Elephant Coffee. Pokud pořádáte párty, večeři, grilování nebo rodinnou sešlost, tyto rozkošné mini cheesecakes budou skvělým sladkým dezertem! Za tento recept děkujeme @jessie.bakes.cakes
SUŠENKOVÝ ZÁKLAD
100g nesoleného másla
75g pistácií
150g máslových sušenek
LATTE NÁPLŇ
2 lžíce mleté kávy Guatemala Elephant
400g studeného svěžího sýru (lučina, philadelphia)
150g moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
250 ml smetany ke šlehání
NA OZDOBU
75g hořké čokolády
120ml smetany ke šlehání
25g nahrubo nasekaných pistácií
SUŠENKOVÝ ZÁKLAD:
- Vložte máslo do středně velké nádoby a vložte do mikrovlnné trouby na 30-60 sekund nebo dokud se máslo nerozpustí. Dejte vychladnout stranou.
- Pistácie a sušenky rozmixujte na jemné drobečky v mixéru nebo v kuchyňském robotu.
- Nasypte je do rozpuštěného másla a smíchejte, aby se spojili.
- Směs rozdělte do 12 jamkové muffinové formy s oddělitelným dnem, nebo pokud nemáte, použijte klasickou formu na muffiny, která se ale musí vymazat, nebo vyložit pečícím papírem. Potom směs přitlačte na dno.
- Zatímco budete dělat náplň, dejte ztuhnout do lednice.
LATTE NÁPLŇ:
- Nasypte kávu do french pressu a zalijte 200ml vroucí vody. Nechte 5 minut louhovat a poté stlačte. Kávu nalijte do hrnku a dejte vychladit do lednice. Nemáte french press? Nevadí, kávu připravte v misce, nebo v hrnku a poté sceďte přes jemné sítko nebo papírový filtr, abyste odstranili kávovou sedlinu.
- Ve velké míse ušlehejte svěží sýr, moučkový cukr, vanilku a 4 lžíce vychlazené kávy, dokud nebude směs hladká. Pozor, nepřemíchejte.
- V samostatné misce ušlehejte smetanu ke šlehání, dokud nebude tuhá (cca 4-5 minut). Šlehačku promíchejte se svěžím sýrem, abyste vytvořili hustý, hladký krém.
- Krém naneste lžící nebo dortovým sáčkem na sušenkové základy a rozprostřete do rovnoměrné vrstvy.
- Cheesecaky vložte do lednice, aby ztuhly alespoň na 4 hodiny nebo přes noc, abyste dosáhli nejlepších výsledků.
SESTAVENÍ CHEESECAKŮ:
- Hořkou čokoládu nasekejte na drobno a vložte do skleněné mísy. K tomu přilijte smetanu ke šlehání. Zahřejte v mikrovlnné troubě na 60 sekund, poté vyndejte a promíchejte, aby vznikla hladká lesklá ganache. Pokud se ganache rozděluje nebo je příliš hustá přidejte další lžíci smetany.
- Opatrně vyjměte cheesecaky z formy. Vnějšek každého z nich uhlaďte stěrkou na polevu, aby byl úhledný, a rozložte cheesecaky na servírovací talíř nebo dortový stojan.
- Nalijte ganache na cheesecaky a naneste ji tak, aby stékala po stranách.
- Ozdobte každý cheesecake posypem nasekaných pistácií a užívejte si!