Popadněte lžíci a ponořte se do tohoto neuvěřitelného zmrzlinového poháru. Tato snadná vanilková zmrzlina je smíchána s višňovým kompotem a kousky hořké čokolády. Naberte zmrzlinu do pohárových misek, pokapejte višňovou omáčkou a přidejte kousky brownie pro neodolatelný dezert. Za tento recept děkujeme @jessie.bakes.cakes
Čas na přípravu
7 hodin
Náročnost
Velmi jednoduchá
Počet porcí
cca 1 litr
Popadněte lžíci a ponořte se do tohoto neuvěřitelného zmrzlinového poháru. Tato snadná vanilková zmrzlina je smíchána s višňovým kompotem a kousky hořké čokolády. Naberte zmrzlinu do pohárových misek, pokapejte višňovou omáčkou a přidejte kousky brownie pro neodolatelný dezert. Za tento recept děkujeme @jessie.bakes.cakes
Ingredience
Na višňový kompot:
1 lžíce kukuřičného škrobu
50ml vody
1 lžíce višňového likéru např. Kirsch (volitelné)
300g višní (čerstvých nebo mražených) rozpůlených a nakrájených
80g instantního čaje Whittard Sour Cherry
Na zmrzlinu:
600ml smetany ke šlehání
397g (1 plechovka) kondenzovaného mléka
2 lžičky vanilkového extraktu
Špetka soli
150g hořké čokolády nasekané na drobno
Na višňovou omáčku:
100ml vody
1 lžíce kukuřičného škrobu
50g instantního čaje Whittard Sour Cherry
Kousky brownie a čerstvé třešně na ozdobu
ZPŮSOB PŘÍPRAVY
- Na příravu višňového kompotu smíchejte vodu, kukuřičný škrob a višňový likér ve středně velké pánvi a dejte na mírný plamen. Míchejte, dokud se kukuřičný škrob nerozpustí a nezůstanou žádné hrudky.
- Vmíchejte třešně a čaj Whittard Sour Cherry, zvyšte teplotu na střední a směs za častého míchání přiveďte k varu.
- Jakmile je kompot hustý a bublá, stáhneme z plotny a nalijte jej do mísy. Dejte do lednice, aby úplně vychladl.
- Na výrobu vanilkové zmrzliny odměřte smetanu ke šlehání, kondenzované mléko, vanilkový extrakt a sůl.
- Šlehejte na středně vysokou rychlost, dokud směs nezhoustne (cca 5-6 minut) a vmíchejte nasekanou čokoládu.
- Polovinu zmrzliny rozetřete do zapékací formy nebo nádoby a na to nalijte polovinu kompotu. Opakujte se zbylou zmrzlinou a kompotem.
- Pomocí špejle promíchejte vrstvy dohromady. Pro dosažení nejlepších výsledků nechte zmrazit alespoň na 6 hodin nebo přes noc.
- Na přípravu višňové omáčky smíchejte vodu a kukuřičný škrob v malém hrnci a dejte na mírný plamen. Míchejte, dokud se kukuřičný škrob nerozpustí a nezůstanou žádné hrudky.
- Přidejte Whittard Sour Cherry čaj a zvyšte na střední teplotu. Průběžně mícháme, dokud se cukr nerozpustí a omáčka nezhoustne. Konzistence by měla být tekutá, ale měla by se stále lepit na zadní stranu lžíce. Nalijte do džbánku a nechte vychladnout.
- Zmrzlinu vyndejte z mrazáku a nechte 10-15 minut změknout při pokojové teplotě.
- Vložte zmrzlinu do poháru nebo do misky. Přelijte višňovou omáčkou a přidejte pár kousků brownie a třešní.