Višňový zmrzlinový pohár

Popadněte lžíci a ponořte se do tohoto neuvěřitelného zmrzlinového poháru. Tato snadná vanilková zmrzlina je smíchána s višňovým kompotem a kousky hořké čokolády. Naberte zmrzlinu do pohárových misek, pokapejte višňovou omáčkou a přidejte kousky brownie pro neodolatelný dezert. Za tento recept děkujeme @jessie.bakes.cakes
 

Čas na přípravu

7 hodin

Náročnost

Velmi jednoduchá

Počet porcí

cca 1 litr

Popadněte lžíci a ponořte se do tohoto neuvěřitelného zmrzlinového poháru. Tato snadná vanilková zmrzlina je smíchána s višňovým kompotem a kousky hořké čokolády. Naberte zmrzlinu do pohárových misek, pokapejte višňovou omáčkou a přidejte kousky brownie pro neodolatelný dezert. Za tento recept děkujeme @jessie.bakes.cakes

Ingredience

Na višňový kompot:

1 lžíce kukuřičného škrobu

50ml vody

1 lžíce višňového likéru např. Kirsch (volitelné)

300g višní (čerstvých nebo mražených) rozpůlených a nakrájených

80g instantního čaje Whittard Sour Cherry

Na zmrzlinu:

600ml smetany ke šlehání

397g (1 plechovka) kondenzovaného mléka

2 lžičky vanilkového extraktu

Špetka soli

150g hořké čokolády nasekané na drobno

Na višňovou omáčku:

100ml vody

1 lžíce kukuřičného škrobu

50g instantního čaje Whittard Sour Cherry

Kousky brownie a čerstvé třešně na ozdobu

ZPŮSOB PŘÍPRAVY

  1. Na příravu višňového kompotu smíchejte vodu, kukuřičný škrob a višňový likér ve středně velké pánvi a dejte na mírný plamen. Míchejte, dokud se kukuřičný škrob nerozpustí a nezůstanou žádné hrudky.
  2. Vmíchejte třešně a čaj Whittard Sour Cherry, zvyšte teplotu na střední a směs za častého míchání přiveďte k varu.
  3. Jakmile je kompot hustý a bublá, stáhneme z plotny a nalijte jej do mísy. Dejte do lednice, aby úplně vychladl.
  4. Na výrobu vanilkové zmrzliny odměřte smetanu ke šlehání, kondenzované mléko, vanilkový extrakt a sůl.
  5. Šlehejte na středně vysokou rychlost, dokud směs nezhoustne (cca 5-6 minut) a vmíchejte nasekanou čokoládu.
  6. Polovinu zmrzliny rozetřete do zapékací formy nebo nádoby a na to nalijte polovinu kompotu. Opakujte se zbylou zmrzlinou a kompotem.
  7. Pomocí špejle promíchejte vrstvy dohromady. Pro dosažení nejlepších výsledků nechte zmrazit alespoň na 6 hodin nebo přes noc.
  8. Na přípravu višňové omáčky smíchejte vodu a kukuřičný škrob v malém hrnci a dejte na mírný plamen. Míchejte, dokud se kukuřičný škrob nerozpustí a nezůstanou žádné hrudky.
  9. Přidejte Whittard Sour Cherry čaj a zvyšte na střední teplotu. Průběžně mícháme, dokud se cukr nerozpustí a omáčka nezhoustne. Konzistence by měla být tekutá, ale měla by se stále lepit na zadní stranu lžíce. Nalijte do džbánku a nechte vychladnout.
  10. Zmrzlinu vyndejte z mrazáku a nechte 10-15 minut změknout při pokojové teplotě.
  11. Vložte zmrzlinu do poháru nebo do misky. Přelijte višňovou omáčkou a přidejte pár kousků brownie a třešní.
Zpět do obchodu